Први дан и отварање 22. Ликовне колоније ГО Гроцка

25. јул 2019.

 Ликовна колонија градске општине Гроцка, 22. по реду, почела је у среду 24. јула у јутарњим часовима излетом за учеснике уметничке смотре у оквиру 52. „Грочанских свечаности”. Уметничка смотра дуге традиције реализује се у сарадњи са Центром за културу Гроцка, установом културе општине Гроцка и траје до 28. јула. Садржајни излетнички дан богат зеленим панорамама и локалитетима старе вароши крај Дунава, обухватио је Ранчићеву кућу у Гроцкој, Археолошко налазиште у Винчи, манастир Рајиновац у Бегаљици, Касноримску гробницу у Брестовику... Да би у вечерњим часовима у галеријском простору општине, била свечано отворена 22. Ликовна колонија општине Гроцка.

Догађај који је пропраћен ретроспективном изложбом радова са претходних колонија у галерији општине, отворила је председница општине Гроцка Живадинка Аврамовић Жижа, која је речима добродошлице поздравила учеснике. Свечаност је употпунио наступ музичког дуа у саставу Дамир Савковић, виолина, и Славко Манђука, хармоника.

Овогодишњи сазив окупља академске сликаре из Врњачке бање, Ниша, Београда, Kраљева, Горњег Милановца, Лазаревца, Париза... На позив селекторке колоније Зорице Атић, учествују следећи уметници: Весна Мартиновић Маровић, Мила Гајин, Весна Цветић, Биљана Марковић Kрагуљац, Дијана Андрејић Арсић, Стефан Петронијевић, Сава Мишић, Иван Радојевић, Драго Јечменица, Kонстантинос Пателис Милићевић, а гости колоније су Марион Дедић, Иван Kарафиловски, Ксенија Муцић, Миан Митровић Макаби и Ненад Стојков.  Свој уметнички концепт заснива на инспиративном окружењу и ауторском печату учесника - који ће ликовно пренети свој доживљај београдске општине познате по раскошној лепоти природе и богатој културној баштини.  


Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о отварању 22. Ликовне колоније у галерији општине Гроцка, која се одвија у оквиру 52. културно-туристичке манифестације "Грочанске свечаности" ГО Гроцка.

Хвала колегама из "Политике".

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.