Завод доделио захвалницу Центру за културу Гроцка

21. септембар 2022.

 

Поводом јубилеја од 20 година манифестације Дани европске баштине, и читавих 60 година постојања и рада, на скупу посвећеном сећану на Гордану Гордић, која је била једна од пионира и првих активних учесника ове манифестације, Завод за заштиту споменика културе се пригодно захвалио својим колегама и сарадницима на прегалаштву.
 
Овом приликом је Оливера Вучковић, директорка Завода за заштиту споменика културе, уручила захвалницу као сараднику и пријатељу куће Зорици Атић, историчарки уметности и директорки Центра за културу Гроцка - установе културе Општине Гроцка, за успешну сарадњу на заштити и очувању непокретних културних добара Града Београда.
 
Директорка установе културе у Гроцкој се захвалила на признању, истакавши како су Центар за културу Гроцка, који станује Ранчићевој кући, споменику културе од великог значаја за нашу земљу, и читава Гроцка, чија су вредна културна добра заштићена међу првима још давне 1966. године, имали заиста много среће у заштити свог блага и дивну сарадњу са градским Заводом, надлежном установом заштите, те да гаје и велике планове за будући заједничи рад на очувању културних добара Гроцке.
 
Присутни су могли погледати и изложбу приређену за Дане европске баштине, која прати меморијално културно наслеђе са темом „Гробља и надгробни споменици Београда“, на којој су међу културним добрима из 17 београдских општина, приказана чак три споменика културе Општине Гроцка – Kасноримска гробница у Брестовику, Манастир Рајиновац, и Спомен костурница у Ритопеку.
 
Догађају су присуствовали представници Града Београда, Секретаријата за привреду, Туристичке организације Београда, као и бројне колеге и сарадници из више установа културе и заштинте.
 

Галерију фотографија можете погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
  
 

 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.