Завод доделио захвалницу Центру за културу Гроцка

21. септембар 2022.

 

Поводом јубилеја од 20 година манифестације Дани европске баштине, и читавих 60 година постојања и рада, на скупу посвећеном сећану на Гордану Гордић, која је била једна од пионира и првих активних учесника ове манифестације, Завод за заштиту споменика културе се пригодно захвалио својим колегама и сарадницима на прегалаштву.
 
Овом приликом је Оливера Вучковић, директорка Завода за заштиту споменика културе, уручила захвалницу као сараднику и пријатељу куће Зорици Атић, историчарки уметности и директорки Центра за културу Гроцка - установе културе Општине Гроцка, за успешну сарадњу на заштити и очувању непокретних културних добара Града Београда.
 
Директорка установе културе у Гроцкој се захвалила на признању, истакавши како су Центар за културу Гроцка, који станује Ранчићевој кући, споменику културе од великог значаја за нашу земљу, и читава Гроцка, чија су вредна културна добра заштићена међу првима још давне 1966. године, имали заиста много среће у заштити свог блага и дивну сарадњу са градским Заводом, надлежном установом заштите, те да гаје и велике планове за будући заједничи рад на очувању културних добара Гроцке.
 
Присутни су могли погледати и изложбу приређену за Дане европске баштине, која прати меморијално културно наслеђе са темом „Гробља и надгробни споменици Београда“, на којој су међу културним добрима из 17 београдских општина, приказана чак три споменика културе Општине Гроцка – Kасноримска гробница у Брестовику, Манастир Рајиновац, и Спомен костурница у Ритопеку.
 
Догађају су присуствовали представници Града Београда, Секретаријата за привреду, Туристичке организације Београда, као и бројне колеге и сарадници из више установа културе и заштинте.
 

Галерију фотографија можете погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
  
 

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.