„Златна захвалница“ додељена је Центру за културу Гроцка

02. новембар 2022.

 

Директорка Центра за културу Гроцка, Зорица Атић, у име установе културе Општине Гроцка примила је награду Златна захвалница на отварању јубиларног, 20. Фестивала стваралаштва старијих Златно доба који организују Дневни центри и клубови Геронтолошког центра Београд, a коју је уручио директор Геронтолошког центра Београд Срђан Димитријевић.

Награда је додељена за за изузетну подршку и сарадњу и свеукупан допринос у креирању позитивног става јавности према особама треће животне доби.
Фестивал стваралаштва „Златно доба“ је традиционална манифестација која за циљ има афирмацију и промоцију аматерског стваралаштва и очување нематеријалне културне баштине.
Двадесети Фестивал стваралаштва старијих Златно доба, који организују Дневни центри и клубови Геронтолошког центра Београд, а под покровитељством Града Београда, 1. новембра је свечано отворен - у свечаној сали Југословенске кинотеке, под слоганом  „Додајте стваралаштво годинама.

Фестивал промовише савремени приступ у решавању захтева и стандарда квалитета живота у старости, социјалне сигурности и људских права старих људи, а посебан акценат ставља се на међугенерацијску сарадњу и стваралаштво трећег доба.
Фестивал је отворио директор установе Геронтолошки центар Београд Срђан Димитријевић, а присуствовали су бројни гости, међу којима и градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић, повереница за равноправност Бранкица Станковић, ЊКВ принцеза Катарина Карађорђевић, а у име општине Стари град заменица председника Скупштине општине Невена Додић.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај