Међугенерацијски сусрет и еколошка радионица у Ранчићевој кући у Гроцкој

16. мај 2017.

 

Центар за културу Гроцка и Геронтолошки центар града Београда у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој организују Међугенерацијски сусрет и еколошку радионицу за сениоре и јуниоре. Сусрет се одржава у петак 19. маја у башти Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе у Гроцкој, са почетком у 11 часова.

Сениори из Геронтолошког центра основцима представљају значај природе кроз игру и баштованство, у жељи да промовишу додир са окружењем кроз забаву и дружење у природи.

Међугенерацијски сусрет се састоји из два сегмента:
- израда икебана од купљених садница и готових саксија;
- израда рециклираних саксија од искоришћене пет амбалаже, коју ће деца потом осликавати.
Израђене икебане и саксије ђаци ће понети у своје учионице како би оплеменили школски простор и наставили бригу о биљкама које су својеручно засадили.

*Догађај је подржала Фондација Ана и Владе Дивац. Фондација обележава десетогодишњицу рада под слоганом „Славимо солидарност“ кроз серију манифестација који имају за циљ да подсете на бројне примере солидарности које смо као друштво показали и да промовишу ову универзалну људску вредност и потребу за њом.

Званични сајт БЕОИНФО града Београда најављује Међугенерацијски сусрет и еколошку радионицу у Гроцкој коју организују Центар за културу Гроцка и Геронолошки центар града Београда у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.