Међугенерацијско баштованско дружење у Ранчићевој кући

19. мај 2017.

 

У пространој башти Ранчићеве куће, споменика културе у Гроцкој, одржан је Међугенерацијски сусрет и еколошка радионица за сениоре из Београда и јуниоре из Гроцке. Баштованско дружење организовали су Центар за културу Гроцка и Геронтолошки центар Београда у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин” из Гроцке, уз подршку Фондације Ана и Владе Дивац која је обезбедила материјал.

Забава и дружење у природи за тридесетак јуниора и двадесетак сениора протекла је у заједничком раду – осликавању глинених саксија као и рециклираних саксија од пет амбалаже, а потом садњи и креирању икебана од цветница и сукулената прибављених из расадника градског зеленила. Икебане су „завршиле“ у учионицама школе „Илија Гарашанин“, како би ђаци оплеменили свој радни простор и уједно наставили бригу о биљкама које су сами засадили.

Међугенерацијском дружењу су присутвовали, сем представника Центра за културу, координатори Дневних клубова и социјални радници из Геронтолошког центра Београда, као и представници Фондације Ана и Владе Дивац.

 
*Догађај је подржала Фондација Ана и Владе Дивац, која серијом манифестација обележава десетогодишњицу свога рада под слоганом „Славимо солидарност”, уз подршку ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке”.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.