„Дани европске баштине“ на Ликовној радионици у Гроцкој

08. октобар 2021.

 

У оквиру манифестације "Дани европске баштине" која апострофира значај културног наслеђа, креативна радионица „Ликовно путовање наслеђем“ на домаћем терену - у Гроцкој, у знаку је домаће а светске културне баштине из окружења.
Археолошко налазиште у Винчи и предмети винчанске културе су били полазна тачка рада, као и портрет чувеног археолога Милоја Васића. Портрет Милоја Васића, првог археолога који је започео археолошко откривање винчанске културе на локалитету "Бело брдо", имао је две смернице. Прва је била да се полазници упознају са археологом који је сврстан међу 100 најзнаменитијих Срба, а друга да се мали школарци подсете вечне теме - портретне уметности.
 
Затим су на ред дошле и широм света познате винчанске фигурине и други предмети од глине, које су неолитски винчанци веома вешто израђивали без грнчарског точка, који тада још увек нису познавали...
 
Полазници ликовне радионице су деца млађег основношколског узраста.
Ликовна радионица у Гроцкој се одвија уторком и четвртком од 14:30 до 16 часова у кабинету за техничко образовање ОШ ,,Илија Гарашанин” у Гроцкој.
 
За пријављивање и додатне информације:
 
- Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21;
- Марион Дедић, дипл. сликар, ликовни педагог радионице у Гроцкој, 063 346949.
 
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај