„Ликовно путовање“ у Гроцкој у сусрет празницима

30. децембар 2021.

 

Јесењи циклус креативне радионице Центра за културу Гроцка под популарним називом „Ликовно путовање“, традиционално се реализује у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој за малишане нижег основношколског узраста, а у децембру месецу полазници су се бавили бројним занимљивим темама - међу којима су биле и предстојеће празничне.

У сусрет новогодишњим и божићним празницима претпоследњег часа радионице тема рада је био кловн. Кловнови и маскирани јунаци из бајки спадају у део празничне атмосфере којој се деца највише радују, а наш кловн је рађен у колаж техници, ведрих боја, са балонима и цвећем.
 
Прецизне дечије руке, вредно су радиле на детаљима, па се види да је тема у потпуности одговарала празничном моменту и расположењу.
Инспирација за рад је била слика кловна холандског уметника Карела Апела, а деца су се врло добро снашла у изради задатка.
 
Ликовно путовање са Центром за културу Гроцка свој креативни пут наставља након зимског распуста.
Ликовни педагог ликовне радионице „Ликовно путовање“ у Гроцкој је Марион Дедић, дипл.сликарка.
 
 
 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.