„Ликовно путовање“ у Гроцкој у сусрет средњевековном портрету

23. октобар 2020.

 

Програм ликовне радионице „Ликовно путовање наслеђем“ у Гроцкој током октобра месеца и даље се реализује у склопу манифестације „Дани европске баштине“ 2020. у Србији са темом - Наслеђе и образовање.

Радионицу похађају предшколци и ђаци ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, узраста од 6 до 11 година, а у групи су се нашли како старији и стари полазници, тако и нова лица. Октобар месец је донео и нове теме, овај пут портретну уметност средњег века и аутопортрет. Инспирације и задатака за креативни рад није мањкало - старији полазници су се подсетили наученог, док су се они млађи упознали с темом, као и врстама портрета... Коришћени материјали током радионице су били: креде, графитне и оловке у боји, маказице, папир, лепак... а технике цртеж, бојени цртеж, колаж, комбинована техника.

Ликовни педагог Центра за културу Гроцка који руководи радом Ликовне радионице у Гроцкој је сликарка Марион Дедић.Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

03март2021
У Ранчићевој кући онлајн-диван „Београд за почетнике“ у осмомартовској епизоди: „ЧУДЕСНА СУДБИНА ЈЕЛИСАВЕТЕ НАЧИЋ“

У Ранчићевој кући онлајн-диван „Београд за почетнике“ у осмомартовској епизоди: „ЧУДЕСНА СУДБИНА ЈЕЛИСАВЕТЕ НАЧИЋ“

03 март 2021

Онлајн-диван „Београд за почетнике” у знаменитој Ранчићевој кући, у осмомартовској епизоди посвећен је једној од најодважнијих жена наше историје, првој у много чему.

01март2021
Ранчићевa кућa у Београдском наслеђу

Ранчићевa кућa у Београдском наслеђу

01 март 2021

Ранчићева кућа налази се у Мајевичкој улици, у непосредној близини Грочанске чаршије, на узвишици, на пространој парцели, некада с погледом на реку...