Слатке јесење теме на Ликовној радионици у Врчину

26. новембар 2021.

 

Јесен је време слава, свадби и прослава чији је смисао окупљање, дружење и слављење заједништва, породице и блискости међу људима. Самим тим, лепих тема током јесењих дана није мањкало.

Задатак који је имао за циљ да се деца кроз заједнички рад науче вредностима заједништва, толеранције, стрпљења и поштовања традиције је „Славска трпеза“. Ова домаћа тема је осмишљена као један велики колаж, богат различитим формама и бојама замишљене трпезе. Потом су полазници радионице трагајући за дизајном отишли на далеки север, у Финску, у посету дизајнерској кући Маримеко.
 
Дизајн је неизоставни део нашег живота, све је дизајнирано, предмети око нас имају задатак да испуне своју основну функцију али исто тако и да задовоље естетске критеријуме у појавном смислу. Крупне шаре, јаке и ведре боје чине Маримеко неодољивим и врло популарним већ деценијама, било да се ради о одевним предметима или о предметима за домаћинство.
 
Деца су том приликом за рад користила суви пастел, технику која је омиљена код деце током ове ликовне сезоне.
Теме су се ређале: „Рибе Дунава“ – рађени су цртежи у зграфито техници, који су касније преточени у глинене рибице, а деца су радила уљаним пастелом и вајали су глину; „Сове Србије“ - једна од омиљених тема. Сове и то оне из наше Кикинде, распалиле су машту полазника радионице, па смо добили врло живописна решења ове чудесно лепе и човеку врло корисне птице, деца су радила уљаним пастелом на пастел папиру; „Град“ - архитектура великих градова, гужва, солитери, саобраћај... била је тема овог задатка. Радови си настали у техникама цртеж дрвеним бојицама, суви пастел, угљен.
 
Ликовна радионица „Ликовно путовање“ у Врчину се одвија понедељком за две групе полазника од 11:30 до 14:30ч у просторијама издвојеног одељења ОШ „Свети Сава“, Доња Мала школа у Врчину.
 
За пријављивање и додатне информације:
 
- Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21;
- Мика Ловре, дипл. сликар, ликовни педагог радионице у Врчину, 064 283 05 01;
 
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.