Додела признања награђеним полазницима Ликовне радионице

02. фебруар 2021.

 

У Ранчићевој кући, седишту Центра за културу Гроцка, у току је годишња смотра дечјих ликовних радова насталих на Ликовној радионици током 2020. године. „Ликовно путовање 2020” одвијало се у три основне школе - у Гроцкој, Калуђерици и Врчину, бележећи учешћа на дечјим ликовним конкурсима и изложбама, са истакнутим резултатима.

Радови полазника ликовних радионица нашли су се на изложбама:
 
- Скривени свет буба и инсеката, 2. Међународна дечја изложба малог формата Мини рестАрт, Велика Плана (Посебна похвала Петру Ђанишу, Ликовна радионица у Калуђерици, ментор: Мика Ловре)
 
- 61. Изложба ликовних радова деце и омладине „Сцена, маска, костим, лутка" (3. награда, Наталија Јовановић, Ликовна радионица у Врчину, ОШ „Св. Сава“ – издвојено одељење „Доња мала” у Врчину, ментор: Мика Ловре)
 
- 33. Изложба ауторског стрипа ученика Србије, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине (3. награда, Сара Марковић, Ликовна радионица у Гроцкој, ОШ „Илија Гарашанин”, ментор: Марион Дедић)
 
Тим поводом су у суботу 30. јануара додељене новосадска награда Сари Марковић из Гроцке, и посебна похвала Велике Плане Петру Ђанишу из Калуђерице.
 
Честитамо полазницима и менторима на успеху, и желимо им још пуно успеха у наредним Ликовним путовањима и дружењима!
 
Намењена деци основношколског узраста са територије општине Гроцка, Ликовна радионица Установе се реализује у сарадњи са основним школама. Ликовну радионицу у ОШ ,,Илија Гарашанин” у Гроцкој водила је сликарка Марион Дедић. Ликовну радионицу у ОШ ,,Милоје Васић” у Калуђерици и ОШ „Св. Сава“ – издвојено одељење „Доња мала” у Врчину, водила је сликарка Мика Ловре.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

04мај2021
Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

04 мај 2021

Читамо у дневном листу ПОЛИТИКА, у рубрици "Београдска хроника", о празничној епизоди популарног онлајн-дивана „Београд за почетнике" у Гроцкој.