Групна изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2023.

15. фебруар 2024.

 

Годишња изложба дечјих радова
ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2023. 
21. фебруар – 6. март 2024. године
Галерија Ранчићева кућа
 
 
Групна изложба дечјих радова „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2023“, биће отворена у среду, 21. фебруара 2024. године од 12 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Изложба „Ликовно путовање“ је традиционална годишња смотра дечјег стваралаштва - цртежа, слика, вајарских и других уметничких радова насталих на Ликовној радионици Центра за културу Гроцка током 2023. године.
Поставка обухвата одабир најуспешнијих остварења чији су творци деца и ученици узраста од 7 до 11 година основних школа у Гроцкој и Врчину. Радионицу Установе водиле су сликарке Марион Дедић и Мика Ловре Миловић, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.
 
„ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ“ креативно-едукативна радионица Центра за културу Гроцка намењена је деци млађег основношколског узраста са територије општине Гроцка и реализује се у сарадњи са основним школама. Шестомесечни пролећно/јесењи циклус радионице 2023. године одвијао се у две основне школе – у Гроцкој и Врчину. За то време настали су бројни дечји радови ликовне и примењене уметности - слике, цртежи, мала пластика, уметнички обликовани предмети на различите теме од оних ,,вечитих” као што су нежива природа, портрет, аутопортрет и пејзаж, преко инспирације радовима домаћих и страних уметника, уметничким правацима, традиционалним народним и српским средњовековним мотивима, домаћим и дивљим животињама, празничним и многим другим темама. Креативна остварења полазника нашла су се на више дечјих ликовних изложби широм Србије.
 
Будући да радионица у оквиру рада Установе прати актуелне јубилеје и манифестације, с јесени је весело дочекала манифестацију „Дани европске баштине - Живо наслеђе“, када је на ликовној радионици у Врчину настао мурал „Волим ћирилицу“, који је подржан и од стране Секретаријата за културу Града Београда. У духу манифестације мурал је насликан у циљу неговања ћириличног писма, али и орнамената српских средњовековних манастира који су дела културног идентитета српског народа. Мурал „Волим ћирилицу“ реализован је у дворишту ОШ „Св. Сава“ - „Доња Мала“ школа у Врчину.
 
Ликовну радионицу у ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, води сликарка Марион Дедић. Ликовну радионицу у ОШ „Св. Сава“ – издвојено одељење „Доња мала“ школа у Врчину, води сликарка Мика Ловре Миловић.
 
Изложба траје до 6. марта 2024. године.
Добродошли!

 

 

Повезани садржај