Изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.

18. јануар 2023.

 

Годишња изложба дечјих радова
ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.
Галерија Ранчићева кућа
 
 
Групна изложба дечјих радова „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022“, биће отворена у четвртак, 26. јануара у 18 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. На отварању изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

Дечја изложба „Ликовно путовање 2022“ у Ранчићевој кући је осврт на креативне авантуре са којима су се полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка сусретали у протеклој години и визуелно их приказивали на себи својствен начин.
 
На изложби је представљен одабир најуспешнијих креативних остварења чији су творци деца и ученици узраста од седам до дванаест година из ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој и ОШ „Св. Сава“ – истурено одељење „Доња мала“ у Врчину.
Маштовити, радознали, вредни полазници су и овог пута изнедрили мноштво радова изведених самостално или заједнички. Заступљеност разноликих тема и техника малим ствараоцима проширује креативне видике, а изложби изнова доноси шароликост која се огледа у бројним цртежима, сликама, графикама, вајарским и другим уметничким предметима обликованих у различитим ликовним и примењеним техникама. Ликовно путовање обухватило је теме које су се низале од упознавања са делима домаћих и страних уметника, ликовних елемената и ,,вечитих тема“ - мртве природе, портрета, аутопортрета и пејзажа, преко народне уметности, животињског и биљног света, празничних тема... које су изведене у техникама: акварела, зграфита, монотипије, темпере, уљаног и сувог пастела као и комбинованим техникама.
 
Радионицу Установе водиле су сликарке Марион Дедић у Гроцкој и Мика Ловре Миловић у Врчину, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.
 
Изложба траје до 20. фебруара 2023. године.
Добро дошли!


 

Повезани садржај