Јесење „Ликовно путовање наслеђем“ у Гроцкој

06. октобар 2022.

 

Први часови и прве теме у јесењем циклусу креативне радионице Центра за културу Гроцка „Ликовно путовање“ били су у знаку домаће а светске културне баштине.

„Ликовно путовање наслеђем“ на ликовној радионици у Гроцкој започело је у неолиту упознавањем са винчанском културом и жупским фигуринама Миладијом и Витом, док је други час био посвећен преслици и њеној орнаментици. Деци су задаци били интересантни а за њихову израду користили су материјале: угљен, суви пастел, креде, воштане боје, графитне и оловке у боји.

Теме ликовне радионице Центра за културу Гроцка „Ликовно путовање наслеђем“ током септембра и октобра месеца су у склопу манифестације „Дани европске баштине“ са нагласком на културно наслеђе из окружења, широм Србије, али и света.

Ликовна радионица у Гроцкој отпочела је са радом у уторак 20. септембра и одвијаће се у терминима: уторак и четвртак од 14.30 до 16 часова у ОШ „Илија Гарашанин“.

За пријављивање и додатне информације:
- Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21;
- Марион Дедић, дипл. сликар, ликовни педагог Центра за културу Гроцка, руководи радом Ликовне радионице у Гроцкој, 063 346 949. 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.


 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.