Калиграфска радионица и конкурс „Светосавље и наше доба“

30. март 2021.

 

Пролећни термини радионице калиграфије, коју Центар за културу Гроцка за старије основце организује у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, протекли су у завршавању и усавршавању радова.
 
Учесници радионице су показали велико интересовање за учешће на X Калиграфском конкурсу на тему „Речи Светог Саве“, у оквиру 29. републичког такмичења „Светосавље и наше доба“, са међународним учешћем, а занимљиви и креативни радови настали на радионици то и доказују.
 
Полазници су уз инструкције радионичара своје радове довели до уметничког израза, а на калиграфском папиру настајала је чудесна орнаментика пером и мастилом, бојена воштаним и дрвеним бојама...
Да је ова древна вештина усвојена у значајној мери, показује и детаљ да су деца калиграфским писмом адресирала коверте за слање радова.
 
Радионицу калиграфије установе води Предраг Милошевић, примењени уметник, док је Виолета Марковић, предметна наставица технике и технологије школе у Гроцкој, пропратила и надгледала стваралачки процес.


 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

22јун2021
„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

22 јун 2021

Концертом класичне музике за два клавира „Музика за понети“ на летњој сцени Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, представио се клавирски дуо у саставу