Ликовна радионица из Гроцке у часопису ,,Бијела пчела” из Ријеке

08. април 2020.

 

Стваралачки радови деце који су настали на Ликовној радионици у Гроцкој нашли су се у јануарском и фебруарском издању дечјег часописа ,,Бијела пчела. Ову вест лепшом и занимљивијом чини географски податак да се овај дечји часопис покренут у Ријеци (Република Хрватска) 1994. године с циљем очувања српског језика и писма. И не само то,  часопис представља једини дечји лист на хрватском културном простору штампан на српском језику ћириличним и латиничним писмом.

Како би читалачку авантуру и одрастање најмлађих учинили веселим, лепшим и разиграним, едукативно-информативни и забавни садржаји часописа обухватају најразличитије теме. Занимљивости из света науке, уметности и спорта, путописи, историја, екологија, географија, српски и светски сликари, књижевници, глумци, музичари, православље, обичаји и веровања, квизови, стрип, илустрација, као и радови дечјег ликовног и литерарног стваралаштва само су неке од тема које прате свако месечно издање.

Лист ,,Бијела пчела” негује дух толеранције, мира, прихватања и уважавања културних различитости и из ових разлога  дистрибуира се и радо је читан и ван граница Републике Хрватске.

Квалитет и ликовност дечјих радова Ликовне радионице установе, заједнички су успех ликовног педагога Марион Дедић, дипл. сликарке, која њом руководи, и полазника радионице који су вредно радили, усвајали нове теме, освајали ликовне вештине, и заједно уживали у великој ликовној авантури током протекле године.

ФОТО албум на ФБ страни Центра за културу Гроцка

Честитамо нашим јунацима ликовних авантура, и желимо им још много успеха у будућим ликовним подухватима!

 

Повезани садржај