ЛИКОВНА радионица на 57. Дечјем октобарском салону Музеја примењених уметности

25. октобар 2022.

 

Центар за културу Гроцка учествује на 57. Дечјем октобарском салону Музеја примењене уметности у Београду, са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање” која се одржава у Гроцкој, у просторијама ОШ „Илија Гарашанин”.

„Путовања, ах та путовања” је слоган под којим наступа 57. Дечји октобарски салон Музеја примењене уметности.
На овогодишњи дечји ликовни конкурс Музеја примењених уметности „Путовања, ах та путовања” пријавило се 98 установа, међу којима су предшколске установе, основне школе, атељеи и ликовне радионице, а према пропозицијама конкурса, учествовала су деца узраста од 4 до 14 година.

Селекциони жири у саставу: Марија Лабудовић, доцент на Одсеку текстила Факултета примењених уметности у Београду, и Леа Зеи, музејски ликовни педагог, одабрале су око 600 радова за излагање.

На 57. Дечјем октобарском салону изложени су радови 16 полазника Ликовне радионице Центра за културу Гроцка, ученика ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке:
Јована Мелезовић, Ања Сунајац, Наталија Мастелица, Сара Марковић, Душан Трифуновић, Страхиња Срдановић, Тара Јевтић, Сташа Будимлија, Маргита Будимлија, Нина Барац, Софија Лукић, Нина Коматина, Магдалена Симоновић, Николина Паунић, Невена Ђокић, и Ива Јевтић.
Ликовну радионицу Центра за културу Гроцка, води Марион Дедић, дипл. сликар.

Путовања чине живот лепшим, садржајнијим и узбудљивијим. Да би мали људи порасли у велике људе спремне за самостално креирање свопственог живота, неопходно је да им, од малих ногу, усадимо потребу и навику за путовањима.
Путовања нам доносе сусрете са различитим људима који говоре другим језиком, нове пределе, и културе са садржајима различитим од оних на које смо навикли. То су доживљаји што се упијају читавим бићем и који остају у нама као трајно искуство и најдрагоценије стечено благо. А, ако немамо прилику да се упутимо на жељено одредиште, онда можемо, уз помоћ сопствене маште.

Сувенири од глине, сећања на стварна или путовања из маште у далеке крајеве и пределе биле су неке од тема које су полазници ликовне радионице обрађивали и стварали у различитим, најчешће комбинованим техникама и материјалима као што су: глина, дрво, уљани и суви пастел, темпера, оловке у боји, водене боје, зграфито.

Дечја изложба „Путовања, ах та путовања” у Музеју примењених уметности у Београду отворена је до 29. октобра. Честитамо полазницима Ликовне радионице на постигнутом успеху!

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.