Уметност и забава: Ликовна радионица у Калуђерици за ДЕБ 2019

14. октобар 2019.

 


Ликовна радионица Центра за културу Гроцка "Ликовно путовање" у Калуђерици се манифестацији Дани европске баштине 2019. са темом "Уметност и забава" прикључила занимљивим причама и мотивима.

Радионичарка, дипл.сликар Мика Ловре је настојала да интересантним гостима и оживљеним традиционалним садржајима анимира полазнике на активно учешће. Полазници су се упознали са култним статусом Политикиног Забавника уз који су одрастале многе генерације деце и младих. Политикин Забавник је свој реноме стекао својим бираним садржајима, писаним и илуистрованим на интересантан начин. Један од најпопуларнијих сегмената била је и папирна лутка Цица из омиљеног серијала "Обуците Цицу", која је овог пута била инспирација да гошћу Кристину Радоичић, иначе чланицу културно уметничког друштва, обуку у шумадијску народну ношњу.

Деца су научила делове народне ношње, а све је праћено оригиналним одевним предметима старим и по неколико деценија. Гошћа радионице је демонстрирала и основне кораке српског кола, па су на крају сви и заиграли. Већина деце која похађају ликовну радионицу се први пут сусрела са Политикиним Забавником, док неколицина увелико чита Мали Забавник.


Да подсетимо:

Термини рада радионице: уторак и четвртак 15:30 - 17:00 часова;

Место: ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици, кабинет за ликовну културу;

За пријављивање и додатне информације: Мика Ловре, дипл. сликар / радионичар 064 283 05 01

 

Повезани садржај

26фебруар2020
Емисија ГОСТОЉУБЉЕ посвећена Гроцкој

Емисија ГОСТОЉУБЉЕ посвећена Гроцкој

26 фебруар 2020

Културно-туристички серијал "Гостољубље", емитује се на ТВ СтудиоБ, а грочанска епизода биће приказана већ у суботу 14. марта са почетком у 19 часова.