Ликовна радионица у Врчину у знаку непоновљиве Фриде Кало

07. април 2022.

 

Ликовна радионица ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ у ОШ „Свети Сава” - одељење „Доња Мала” у Врчину наставља са својим радом, а одабиром тема и надаље настоји да инспирише и едукује полазнике, као и да забележи личности које су својим радом оставиле значајан траг у савременој уметности.
Једна од тих личности је и уметница Фрида Кало, сликарка, поп икона нашег доба, вољена и обожавана, која је била једна од тема виртуалног путовања кроз Мексико. Фридини аутопортрети, њена несвакидашња појава и јединствен ликовни израз инспирисали су децу да направе много интересантних цртежа. Цртежи су рађени оловком и дрвеним бојицама. На ову инспиративну личност, надовезао се Дан мртвих, један од омиљених празника у Мексику посвећен сећању на преминуле чланове породица, кад их се сећају и славе њихов живот. То је празник кад се слави љубав, заједништво и породица. Шећерне лобање (Цалавера) су неизоставни део прославе, а деца су их цртала и украшавала фломастерима и дрвеним бојицама.
Потом је на ред дошла и Фридина огрлица/огрлице инспирисане њеним накитом, личношћу али и староседелачком културом Мексика. Огрлице су прављене од глине и бојене темпером и акрилном бојом.
 
Ликовни педагог радионице Центра за културу Гроцка у Врчину је Мика Ловре, дипл. сликарка.
 
За пријављивање и додатне информације:
- Центар за културу Гроцка, 011 850 2321;
- Мика Ловре, ликовни педагог радионице, 064 283 0501
 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.


 

Повезани садржај