Мајска Ликовна радионица у Калуђерици

31. мај 2019.

 

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка у Kалуђерици у току месеца маја преплитала је разнородне теме и разноврсне ликовне технике, а уз све то, млади полазници су били домаћини и неколицини занимљивих гостију.

У склопу ликовног задатка о љубимцима, као гост је дошао доктор ветеринарске медицине Васко Рајковић. Др Васко је одржао исцрпно и поучно предавање о томе како бринути о здрављу љубимаца и домаћих животиња. Деца су научила да љубав према животињама подразумеваи одговорност, а да је здравље предуслов како би што дуже уживали у заједничкој игри.

Задатак „Дани трешње у Ритопеку" довео на радионицу две драге гошће: Весну Џакић, магистра сликарства и графике из Београда и Лену Танасијевић, предшколца из Ритопека. Деца су сликала воћњаке и надалеко чувене трешње из Ритопека, инспирисана сликарством Весне Џакић, а на крају су се сви почастили трешњама из Лениног воћњака.

На тему „Чудесни свет Дунава" , цртале су се и вајале рибице из Дунавских дубина. Деца су у машти отишла корак даље и замишљала Панонско море, те су у складу са тим и рибице много живописније, створивши прави тропски рај.

Словенска митологија, Циркус (кловнови), Спорт и др. биле су још неке од тема којима смо се бавили. Полазници су користили различите уметничке технике и материјале: цртали су дрвеним и графитним оловкама, користили уљани пастел, сликали воденим бојама и темпером, вајали у глини...

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка се одржава уторком и четвртком у кабинету за ликовну културу ОШ ,,Милоје Васић“ у Калуђерици. Радионицу води Мика Ловре, дипл. сликарка.

Термини рада радионице: уторак и четвртак од 15:30 до 17:00 часова;

Место: ОШ ,,Милоје Васић“ у Калуђерици, кабинет за ликовну културу;

За пријављивање и додатне информације:

Мика Ловре, 064 283 0501
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21

 

Повезани садржај