Maрт месец и мноштво тема на „Ликовном путовању" у Врчину

06. април 2021.

 

Полазници „Ликовног путовања“ у Врчину, ликовне радионице Центра за културу Гроцка којом руководи сликарка Мика Ловре, током марта месеца упознали су се са разноврсним темама и техникама.
 
Обрађено је мноштво тема и прича, а прва у низу била је „Пролеће, чекамо те“, где су се деца радовала зеленом годишњем добу, цртала пролећну вегетацију, буђење природе и њен свежи колорит, а разнолике форме цвећа биле су елементи од којих су настала занимљива ликовна решења.
 
Затим се прешло на маске, а инспирација је пронађена у богатој традицији централне Африке. Деца су прво радила припремне цртеже и ликовна решења у виду скица, да би финално маске реализовали у картону и другим материјалима.
 
Осликавали су их темперама и акриликом. Позабавили су се и темом портретне уметности. Младим полазницима су представљени женски портрети чешког сликара Алфонса Мухе, а реализовани цртежи су рађени техником оловки у боји - популарних дрвених бојица.
 
Дошао је ред и на такође велику тему уметности, тзв. мртву природу, где је инспирација био српски сликар Марко Челебоновић, а рад са децом се опробао у техници уљаног пастела.
 
И на крају мартовског циклуса, путовало се у Шкотску, а поред приче о хералдици, историји ове земље, килту, тартану, једнорозима и магарећем трну, прионуло се и на израду грба Шкотске. Деца су своје радове цртала и осликавала фломастерима и дрвеним бојама.
 
Ликовну радионицу „Ликовно путовање“, у Врчину похађају ђаци ОШ „Свети Сава“, узраста од 7 до 11 година. Ликовни педагог радионице је сликарка Мика Ловре. 
Галерију готографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

22јун2021
„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

22 јун 2021

Концертом класичне музике за два клавира „Музика за понети“ на летњој сцени Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, представио се клавирски дуо у саставу