Награда на 63. Изложби ликовних радова деце и омладине Србије „СЦЕНА, МАСКА, КОСТИМ, ЛУТКА”

27. мај 2022.

 

НАГРАЂЕНИ полазници и учесници, међу којима су и деца полазници радионица Центра за културу Гроцка, установе културе општине Гроцка.

- На Ликовном конкурсу Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине у Новом Саду на тему „СЦЕНА, МАСКА, КОСТИМ, ЛУТКА” међу бројним школама, атељеима и радионицама широм Републике Србије учешће су узеле и Ликовне радионице Центра за културу Гроцка, које раде са полазницима узраста 6-11 година у оквиру основних школа „Илија Гарашанин“ у Гроцкој и „Св. Сава“, Доња мала школа у Врчину.
 
С ПОНОСОМ ИСТИЧЕМО ДА ЈЕ НАГРАДУ за маску у категорији Ликовних радионица освојила Нина Тиодоровић (ученица 1. разреда ОШ „Свети Сава“ у Врчину), полазница Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Врчину (ментор: Мика Ловре).

Такође с поносном истичемо да су у оквиру групне републичке изложбе у Новом Саду, одабрани дечји радови следећих полазника:

- Ликовнa радионицa у Гроцкој (ментор: Марион Дедић), ученици ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој: Ива Јевтић, 6. разред, Михаило Анђелковић, 1. разред, Сара Марковић, 2. разред, Страхиња Срдановић, 3. разред, Јована Мелезовић, 2. разред, Нина Коматина, 4. разред.
 
- Ликовнa радионицa у Врчину (ментор: Мика Ловре), ученици ОШ „Свети Сава“ - школа Доња мала: Нина Тиодоровић, 9 година, Маја Петровић, 8 година, Маша Грмуша, 8 година, Сергеј Петровић, 8 година, Софија Симоновић, 8 година, Срна Вагић, 8 година, Невена Дојчиновић, 8 година, Филип Ђолић, 8 година, Нина Маринковић, 8 година, Немања Трајковић, 8 година, Вук Чомић, 8 година, Викторија Маринковић, 8 година, Дуња Косић, 8 година, Наталија Араповић, 8 година, Невена Радосављевић, 8 година, Лена Видановић, 8 година.
 
Свечано отварање изложбе и додела награда биће уприличено у суботу 28.05.2022. године од 10 часова у СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ у Новом Саду, у горњем фоајеу сцене „Јован Ђорђевић“. Изложба ће бити доступа посетиоцима у периоду: 28.05 -26.06.2022. године.

Жири за избор и награђивање радова је радио у саставу: Драгана Вилотић, архитекта и сценски дизајнер, доцент на Факултету техничких наука (Нови Сад), Јована Деспић, дипломирани сликар и дипломирани костимограф (Нови Сад), Ратка Ђидер, ликовни педагог (Сремски Карловци), Викториа Чикош, стручни сарадник за ликовно ПУ „Радосно детињство“ (Нови Сад), Емил Курцинак, глумац и луткар, Позориште младих (Нови Сад) и Љубица Танкосић, директор Центра за ликовно васпитање (Нови Сад).
Честитамо награђеној полазници Нини Тиодоровић на освојеној награди, као и свим полазницима радионица у Гроцкој и Врчину на успешном раду и учешћу у оквиру групне изложбе у Новом Саду...!
 
Захваљујемо ликовним педагозима Ликовних радионица установе - сликаркама Марион Дедић и Мики Ловре на преданом раду, и желимо им и надаље још много креативних и стваралачих постигнућа.
 

 

Повезани садржај

06децембар2022
Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

06 децембар 2022

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Врчину током новембра месеца упознали су се са уметношћу два великана светске и француске уметности.

03децембар2022
Опчињеност Дунавом и културном баштином

Опчињеност Дунавом и културном баштином

03 децембар 2022

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 2. децембра представљени су радови дванаест ликовних и примењених уметника, настали на 24. Ликовној колонији