НАГРАДА са X Калиграфског конкурса и 29. републичког такмичења стиже у Гроцку

31. мај 2021.

 

На X КАЛИГРАФСКОМ КОНКУРСУ са темом „Речи Светог Саве“, у оквиру 29. републичког такмичења „Светосавље и наше доба“, са међународним учешћем, међу бројним школама учествовала је и ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, са дечјим радовима насталим на Калиграфској радионици, реализованој у сарадњи са Центром за културу Гроцка.
 
С поносом истичемо да је Ана Марјановић, ученица VIII-4 разреда ОШ „Илије Гарашанина“ у Гроцкој, освојила 2. награду у категорији старијег основношколског узраста (ментор: наставница Виолета Марковић).
 
У оквиру групне изложбе, одабрани су за представљање и радови Ане Илић, Андрије Косијера и Катарине Савковић VIII-4 разреда ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој.
 
На овогодишњем конкурсу учествовало је укупно 2.535 ученика из 448 основних и средњих школа, док су се на конкурс за калиграфске радове одазвале 103 основне и средње школе из Републике Србије и Републике Српске.
 
Приспело је 477 радова, од којих је награђено 16 ђака и похваљено њих 15. Комисија је за излагање одабрала укупно 99 радова, који су дело 89 ученика.
У категорији ученика основних школа (V–VIII разредa), где су деца из Гроцке узела учешће, приспело је укупно 118 калиграфских радова из 36 основних школа Републике Србије и Републике Српске.
 
Калиграфску радионицу Центра за културу Гроцка и ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој је водио Предраг Милошевић, примењени уметник, током марта и априла месеца 2021. године, са Виолетом Марковић, предметном наставицом техничког образовања школе у Гроцкој, а полазници су показали велико интересовање да усаврше древну технику краснописа.
 
X калиграфски конкурс на тему „Речи Светог Саве“, у оквиру 29. по реду републичког такмичења „Светосавље и наше доба“, расписало је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије Бачке - Нови Сад, Катихетски одбор Епархије Бачке - Нови Сад, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља.
 
О времену и месту одржавања свечаности доделе награда и постављања изложбе радова, награђени ће бити накнадно обавештени, а информација ће се налазити и на сајтовима:
 
www.uvu.rs (Удружење војвођанских учитеља),
 
eparhijabacka.info (Епархија бачка),
 

(Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине).

 

Повезани садржај

22јун2021
„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

22 јун 2021

Концертом класичне музике за два клавира „Музика за понети“ на летњој сцени Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, представио се клавирски дуо у саставу