НАГРАДА са X Калиграфског конкурса и 29. републичког такмичења стиже у Гроцку

31. мај 2021.

 

На X КАЛИГРАФСКОМ КОНКУРСУ са темом „Речи Светог Саве“, у оквиру 29. републичког такмичења „Светосавље и наше доба“, са међународним учешћем, међу бројним школама учествовала је и ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, са дечјим радовима насталим на Калиграфској радионици, реализованој у сарадњи са Центром за културу Гроцка.
 
С поносом истичемо да је Ана Марјановић, ученица VIII-4 разреда ОШ „Илије Гарашанина“ у Гроцкој, освојила 2. награду у категорији старијег основношколског узраста (ментор: наставница Виолета Марковић).
 
У оквиру групне изложбе, одабрани су за представљање и радови Ане Илић, Андрије Косијера и Катарине Савковић VIII-4 разреда ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој.
 
На овогодишњем конкурсу учествовало је укупно 2.535 ученика из 448 основних и средњих школа, док су се на конкурс за калиграфске радове одазвале 103 основне и средње школе из Републике Србије и Републике Српске.
 
Приспело је 477 радова, од којих је награђено 16 ђака и похваљено њих 15. Комисија је за излагање одабрала укупно 99 радова, који су дело 89 ученика.
У категорији ученика основних школа (V–VIII разредa), где су деца из Гроцке узела учешће, приспело је укупно 118 калиграфских радова из 36 основних школа Републике Србије и Републике Српске.
 
Калиграфску радионицу Центра за културу Гроцка и ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој је водио Предраг Милошевић, примењени уметник, током марта и априла месеца 2021. године, са Виолетом Марковић, предметном наставицом техничког образовања школе у Гроцкој, а полазници су показали велико интересовање да усаврше древну технику краснописа.
 
X калиграфски конкурс на тему „Речи Светог Саве“, у оквиру 29. по реду републичког такмичења „Светосавље и наше доба“, расписало је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије Бачке - Нови Сад, Катихетски одбор Епархије Бачке - Нови Сад, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља.
 
О времену и месту одржавања свечаности доделе награда и постављања изложбе радова, награђени ће бити накнадно обавештени, а информација ће се налазити и на сајтовима:
 
www.uvu.rs (Удружење војвођанских учитеља),
 
eparhijabacka.info (Епархија бачка),
 

(Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине).

 

Повезани садржај

24септембар2021
Вечерње новости и портал ДАН У БЕОГРАДУ најављују занимљиву туру Гроцком са изврсним водичима

Вечерње новости и портал ДАН У БЕОГРАДУ најављују занимљиву туру Гроцком са изврсним водичима

24 септембар 2021

У оквиру манифестације Дани европске баштине 25. септембра 2021. биће организована шетња по Гроцкој „Од српског варошког дома до југословенског гламура“.

24септембар2021
Руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" у Гроцкој

Руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" у Гроцкој

24 септембар 2021

Занимљива руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" уприличена је у Гроцкој у оквиру „Музичке баште“, а едукативни мултикултурални догађај је припређен за групу ђака.

23септембар2021
Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике“ за „Дане европске баштине“ у променади ОД СРПСКОГ ВАРОШКОГ ДОМА ДО ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ГЛАМУРА

Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике“ за „Дане европске баштине“ у променади ОД СРПСКОГ ВАРОШКОГ ДОМА ДО ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ГЛАМУРА

23 септембар 2021

Променада знаменитим местима и културним добрима Гроцке са Зорицом Атић и Смиљаном Попов (Ресторан „Виногради“, Ранчићева кућа, Легат др Александра Костића, Грочанска