НАГРАЂЕНИ полазници и учесници 62. Изложба ликовних радова деце и омладине Србије „СЦЕНА, МАСКА, КОСТИМ, ЛУТКА”

15. јун 2021.

 

На Ликовном конкурсу Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине у Новом Саду у склопу Стеријиног позорја „СЦЕНА, МАСКА, КОСТИМ, ЛУТКА” међу бројним школама, атељеима и радионицама широм Републике Србије учешће су узеле и Ликовне радионице Центра за културу Гроцка, које раде са полазницима узраста 6-11 година у оквиру основних школа „Илија Гарашанин“ у Гроцкој и „Св. Сава“ у Врчину.

Свечано отварање изложбе и додела награда биће уприличено у суботу 19.06.2021. године од 10 часова у СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ у Новом Саду, у фоајеу сцене „Јован Ђорђевић“.

* Напомена: Расписани ликовни конкурс се налази у Календару смотри и такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
 
Од пристигла 1093 рада из 76 установа, жири је за излагање одабрао 180 радова, међу којима су се нашли радови полазника Ликовне радионице Центра за културу Гроцка.
 
С поносом истичемо да је 2. награду за маску у категорији Ликовних радионица освојио Игњат Дедић (ученик 5. разреда ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој), полазник Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Гроцкој (ментор: Марион Дедић).
 
Такође с поносном истичемо да су у оквиру групне републичке изложбе у Новом Саду, одабрани за представљање следећи дечји радови:
 
- са Ликовне радионице у Гроцкој (ментор: Марион Дедић), ученици ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој: Игњат Дедић, 5. разред, Искра Јовановић, 1. разред (два рада), Софија Гавриловић, 1. разред, Василије Јоксимовић, 6. разред, Сара Марковић, 1. разред, Богдан Гегић, 1. разред, Невена Ђокић, 5. разред (два рада), Николина Паунић, 3. разред, Нина Коматина, 3. разред,
 
- са Ликовне радионице у Врчину (ментор: Мика Ловре), одабран је групни рад ученика ОШ „Свети Сава“ - школа Доња мала, посвећен краљици Симониди: Бојана Грмуша, 7 година, Јована Радосављевић, 10 година, Лена Видановић, 7 година, Невена Радосављевић, 7 година, Нађа Чарапић, 10 година, Маја Петровић, 9 година, Невена Дојчиновић, 7 година, Мина Маринковић, 10 година, Теодора Јањушевић, 9 година, Сара Кнежевић, 11 година, Наталија Араповић, 7 година, Немања Трајковић, 7 година, Вук Чомић, 8 година, Нина Тиодоровић, 8 година, Софија Бакаловић 10 година.
 
Жири за избор и награђивање радова радио је у саставу: Ева Феди, ликовни педагог (Нови Сад), Драгана Вилотић, архитекта и сценски дизајнер, асистент на Факултету техничких наука (Нови Сад), Јована Деспић, ликовни педагог- костимограф (Нови Сад), Ратка Ђидер, ликовни педагог (Сремски Карловци), Викториа Чикош, стручни сарадник за ликовно ПУ „Радосно детињство“ (Нови Сад) и Љубица Танкосић, директор Центра за ликовно васпитање, (Нови Сад).
 
Честитамо награђеном полазнику Игњату Дедићу на освојеној 2. награди, као и свим полазницима радионица у Гроцкој и Врчину на успешном раду и учешћу у оквиру групне изложбе у Новом Саду...!
 
Захваљујемо ликовним педагозима Ликовних радионица установе - сликаркама Марион Дедић и Мики Ловре на преданом раду, и желимо им и надаље још много креативних и стваралачих постигнућа.
 

 

Повезани садржај

24септембар2021
Вечерње новости и портал ДАН У БЕОГРАДУ најављују занимљиву туру Гроцком са изврсним водичима

Вечерње новости и портал ДАН У БЕОГРАДУ најављују занимљиву туру Гроцком са изврсним водичима

24 септембар 2021

У оквиру манифестације Дани европске баштине 25. септембра 2021. биће организована шетња по Гроцкој „Од српског варошког дома до југословенског гламура“.

24септембар2021
Руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" у Гроцкој

Руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" у Гроцкој

24 септембар 2021

Занимљива руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" уприличена је у Гроцкој у оквиру „Музичке баште“, а едукативни мултикултурални догађај је припређен за групу ђака.

23септембар2021
Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике“ за „Дане европске баштине“ у променади ОД СРПСКОГ ВАРОШКОГ ДОМА ДО ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ГЛАМУРА

Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике“ за „Дане европске баштине“ у променади ОД СРПСКОГ ВАРОШКОГ ДОМА ДО ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ГЛАМУРА

23 септембар 2021

Променада знаменитим местима и културним добрима Гроцке са Зорицом Атић и Смиљаном Попов (Ресторан „Виногради“, Ранчићева кућа, Легат др Александра Костића, Грочанска