Новембарско „Ликовно путовање“ у Врчину

14. новембар 2019.

 

Новембарска Ликовна радионица Центра за културу Гроцка под називом „Ликовно путовање“ наставила је с радом Врчину у сусрет новим темама и новим ликовним изазовима.

Инспирисани маскама америчког уметника Кимија Кантрела (Kimmy Cantrell), полазници су креирали и осликавали маске од картона. Наредни задатак била је „Зимница“, са циљемда се полазници упознају са традицијом спремања зимнице и конзервирања омиљених сезонских намирница. Један од „јунака“ ликовне приче био је и „Патин кувар“, као и његова ауторка госпођа Спасенија Пата Марковић, без које не би било успешних рецепата за ликовну „зимницу“. Прве јесење дане полазници радионице провели су маштајући и о рибицама Црвеног мора. Технике цртања и бојења оловком, темперама, пастелом, дрвеним бојицама послужиле су да настану занимљиви радови и са ове етапе заједничког ликовног путовања.

Радионица у Врчину намењена је за ученике тзв. мале школе ОШ „Свети Сава“, издвојено одељење „Доња мала“, са једним двочасом недељно. Радионицу води Мика Ловре, академска сликарка.

За пријављивање и додатне информације: Мика Ловре, 064 283 05 01

*Ликовна радионица Центра за културу Гроцка у јесењем циклусу подучава полазнике да истражују и изражавају се на ликовно креативан начин применом различитих уметничких техника и упознаје их са основама ликовног језика. Циљ радионице је да негује и подстиче дечју машту и стваралаштво, развија осећај за лепо, као и осећај за тимски рад и пријатељство.


Фото-албум се може погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка, ОВДЕ.

 

Повезани садржај