Осврт на Ликовну радионицу у Гроцкој током марта месеца

03. април 2021.

 

Полазници Ликовне радионице у Гроцкој су се током марта месеца упознали са различитим темама и техникама. Радионичар Марион Дедић је децу упутила у технику акварела, а потом су полазници прешли на зграфито технику - на тему песме ,,Кад је био мрак”, Душка Радовића.
 
Упознали су се и са делом ,,Морнар на молу” сликара Саве Шумановића, као и пејзажима сликара Петра Добровића. Потом се прешло на црвену панду, која је деци интересантна животиња, уврштена у категорију угрожених врста.
 
Полазницима на радионици била је повод да истраже материјале као што су школска креда, суви пастел, сепија и угљен. Остале теме су биле портретна уметност и дизајн одевног предмета. Полазници су у складу са својим узрастом, доживљајем и индивидуалним могућностима, изразили своје виђење задатих тема и техника.
 
Коришћени материјали били су: водене боје, воштане боје, уљани и суви пастел, креде, угљен, сепија, туш....
 
Ликовну радионицу „Ликовно путовање“ у Гроцкој похађају предшколци и ђаци ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, узраста од 6 до 11 година.
 
Ликовни педагог Центра за културу Гроцка који руководи радионицом у Гроцкој је сликарка Марион Дедић.
 
 


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

22јун2021
„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

22 јун 2021

Концертом класичне музике за два клавира „Музика за понети“ на летњој сцени Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, представио се клавирски дуо у саставу