Пејзаж и кловнови на Ликовној радионици у Врчину

18. мај 2022.

 

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка „Ликовно путовање” у ОШ „Свети Сава” - одељење „Доња Мала” у Врчину током маја месеца обрађивала је пролећне и веселе теме међу којима су били пејзаж и кловнови.

„Узмите четкице и оловке у руке, сликајте, оставите фотоапарате, пролеће нам не могу одузети, а природа је вечна мистерија из које можемо црпети снагу“, ово су речи једног од највећих живих уметника данашњице Дејвида Хокнија. Следећи ову препоруку деца су цртала пејзаже Дејвидовог вољеног Јоркшира у Енглеској, са палетом боја која вибрира и доминира радовима. Необичне комбинације боја, не тако уобичајене за класичан пејзаж, изузетно су се допале младим уметницима. Коришћена техника је била суви пастел на тамном папиру. Потом се радило на теми са кловновима. Симболи циркуских представа и забаве, утицајем кинематографије и других медија постали су знак нечег мрачног и страшног. Задатак је био да деца нацртају кловна који је забављач, који није страшан, него је смешан и симпатичан. Кловнови су рађени фломастерима и дрвеним бојицама, а деца су дошла до веома занимљивих ликовних решења.

Ликовни педагог радионице Центра за културу Гроцка је Мика Ловре, дипл. сликарка.

За пријављивање и додатне информације:

- Центар за културу Гроцка, 011 850 2321;
- Мика Ловре, ликовни педагог радионице у Врчину, 064 283 0501


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

06децембар2022
Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

06 децембар 2022

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Врчину током новембра месеца упознали су се са уметношћу два великана светске и француске уметности.

03децембар2022
Опчињеност Дунавом и културном баштином

Опчињеност Дунавом и културном баштином

03 децембар 2022

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 2. децембра представљени су радови дванаест ликовних и примењених уметника, настали на 24. Ликовној колонији