Почела је са радом Калиграфска радионица Центра за културу Гроцка

18. април 2023.

 

Пролећни циклус Калиграфске радионице коју Центар за културу Гроцка реализује у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“ Гроцка за старије основце, отпочела је са радом у четвртак 13. априла.

Древна вештина лепог писања усмерена је на едукацију у погледу упознавања са техником и могућности примене знања у савременом добу. Полазници ће поред стицања нове вештине, развијати моторику, индивидуални и тимски рад, радити на пажњи и фокусу, дружити се... Центар за културу Гроцка већ пар година реализује радионицу калиграфије у Гроцкој, а ученици ове школе у предходном периоду су учествовали на бројним такмичењима. Успешност сарадње, као и заинтересованост деце да усаврше лепо писање, пронашло је своју употребну намену и кроз исписивање позива, захвалница...
 
Радионицу калиграфије установе ЦКГ води Предраг Милошевић, примењени уметник, док Виолета Марковић, предметна наставица технике и технологије основне школе у Гроцкој, учествује и надгледа процес.
Радионица ће трајати наредних седам недеља са по једним термином недељно у форми двочаса.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

08децембар2023
Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

08 децембар 2023

Добродошли у Ранчићеву кућу на диван трибину „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“ новинарке Смиљане Попов „Београд за почетнике“, у петак, 15. децембра у 17 часова.