Пролећна Ликовна радионица у Гроцкој у знаку априла

11. мај 2021.

 

Полазници Ликовне радионице у Гроцкој су своје прве априлске термине започели, као загревање, пролећном мртвом природом.
Теме су се надаље низале у сусрет пролећном цвећу и пејзажу, преко руских бабушки (матрјошки), портрета, ускршњих мотива и снова, па све до апстракције.
 
У ведром и радном расположењу, април је протекао и у истраживању нових материјала, који нису сликарски али су послужили за штампање, као што су алуминијска фолија и кромпир.
 
Ликовни материјали и технике којима су полазници цртали, сликали и штампали били су темпера, уљани пастел, воштане и водене боје, дрвене бојице и фломастери. На радионици је настало мноштво разиграних и колоритних радова, цветних, веселих мотива и довитљивих ликовних решења, који осликавају буђење природе.
 
Ликовну радионицу „Ликовно путовање“ у Гроцкој похађају предшколци и ђаци ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, узраста од 6 до 11 година.
 
Ликовни педагог Центра за културу Гроцка који руководи радионицом у Гроцкој је сликарка Марион Дедић.
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
 

 

Повезани садржај

18септембар2021
Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о самосталној изложби „ХАРМОНИЈА КЊИГЕ“ Данијеле Парацки

Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о самосталној изложби „ХАРМОНИЈА КЊИГЕ“ Данијеле Парацки

18 септембар 2021

У дневном листу ПОЛИТИКА 18. септембра, у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" - „ХАРМОНИЈА КЊИГЕ“ Данијеле Парацки у Ранчићевој кући, за „Дане културне