Пролећна Ликовна радионица у Гроцкој у знаку априла

11. мај 2021.

 

Полазници Ликовне радионице у Гроцкој су своје прве априлске термине започели, као загревање, пролећном мртвом природом.
Теме су се надаље низале у сусрет пролећном цвећу и пејзажу, преко руских бабушки (матрјошки), портрета, ускршњих мотива и снова, па све до апстракције.
 
У ведром и радном расположењу, април је протекао и у истраживању нових материјала, који нису сликарски али су послужили за штампање, као што су алуминијска фолија и кромпир.
 
Ликовни материјали и технике којима су полазници цртали, сликали и штампали били су темпера, уљани пастел, воштане и водене боје, дрвене бојице и фломастери. На радионици је настало мноштво разиграних и колоритних радова, цветних, веселих мотива и довитљивих ликовних решења, који осликавају буђење природе.
 
Ликовну радионицу „Ликовно путовање“ у Гроцкој похађају предшколци и ђаци ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, узраста од 6 до 11 година.
 
Ликовни педагог Центра за културу Гроцка који руководи радионицом у Гроцкој је сликарка Марион Дедић.
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
 

 

Повезани садржај

22јун2021
„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

22 јун 2021

Концертом класичне музике за два клавира „Музика за понети“ на летњој сцени Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, представио се клавирски дуо у саставу