Радионица калиграфије Центра за културу у ОШ „Илија Гарашанин“

04. март 2021.

 

Отпочела је са радом радионицa калиграфије за старије основце коју Центар за културу Гроцка организује у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, а полазници су показали велико интересовање да усаврше технику коју ће применити на X Калиграфском конкурсу на тему „Речи Светог Саве“, у оквиру 29. по реду републичког такмичења „Светосавље и наше доба“, са међународним учешћем.

Конкурс расписују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије Бачке Нови Сад, Катихетски одбор Епархије Бачке Нови Сад, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља. 

Поред упознавања са овом древном вештином, полазници радионице ће на конкретном задатку увидети могућности примене и у савременом добу. У оквиру вежби писања, користили су се туш и перо као основни алат.

Радионицу калиграфије води Предраг Милошевић, примењени уметник. Виолета Марковић, предметна наставица техничког образовања школе у Гроцкој, надгледала је стваралачки процес, као и  процес увежбавања штампаних ћириличних слова.


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај