Руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" у Гроцкој

24. септембар 2021.

 

Занимљива руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" уприличена је у Гроцкој у оквиру „Музичке баште“, а едукативни мултикултурални догађај је припређен за групу ђака ОШ „Илија Гарашанин“ и „Дане европске баштине“ у четвртак 23. септембра.

Овом приликом, „Другие берега" одевене у народну ношњу представиле су очараној деци изворну народну културу Русије - од руског плеса и извођења песама a capella и уз пратњу народних инструмената, до креативне радионице за израду крпених народних руских лутака за децу под називом„Руска традиционална лутка“. Уз песму и игру, низале су се крпене луткице и птице, које су деца понела да покажу својим другарима из школских клупа, али и укућанима.
 
„Другие берега" се састоји од пет чланица које потичу из Русије, и живе у Србији. Како кажу, у нашу земљу су дошле из различитих разлога, овде су се среле и упознале, при чему су се у далекој Русији бавиле фолклором и етнографијом, певале у ансамблима и студирале етномузикологију.
Спаја их и уједнињује љубав према руској традицији и култури, а циљ етно-радионица "Другие берега" јесте представљање изворне руске традиције и културе широј публици, и првенствено деци и младима. Након радионице, чланице етно групе су посетиле Ранчићеву кућу, седиште Центра за културу Гроцка, како би се упознале са местом у коме наступају и репрезентативним варошким домом Србије - културним добром српске народне традиције.
 
*Летњи музички програм МУЗИЧКА БАШТА Центра за културу Гроцка у периоду јун-октобар 2021. године публици у Гроцкој представља гостујуће саставе из земље и региона. Музички програм „Музичка башта“ је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај