Стигло јато врабаца за Малу ликовну интернет радионицу

02. април 2020.

 

ва тема и задатак Mале ликовне интернет радионице био је Врабац. Центру за културу је пристигло велико јато врабаца, и то не само са територије општине Гроцка и Ликовних радионица Центра за културу, већ су допутовали из многих школа и места широм Србије, па и света!

Хвала свима на учешћу и труду да осмислимо љупког врапца и пошаљемо га у свет. Дивни су нам врапци и лепа су им имена - весници пролећа и радости. Уз толину, љубав, радост, разумевање, све је много лакше.

Наредних дана уследиће и нови задатак/тема за наредну недељу, а до тада, уживајмо у нашем веселом, маштовитом и распеваном јату!

Да се подсетимо: Задатак је био нацртати врапца на месту где бисте ви желели овог тренутка да будете ( град, земља, историјски догађај, туристичка атракција, зоолошки врт, планина, шума, морска обала, свемир, компјутерска игрица, посластичарница....) Врабац треба да има име. Кумујте своме врапцу. Техника: цртеж оловком и дрвеним бојицама на папиру из блока. Рок за завршетак радова: четвртак 2. април 2020. године.

Важне врапчје ствари које треба запамтити: Врабац је птица певачица. У Србији живи три врсте врабаца: покућар, пољски врабац и шпански врабац. Врабац је симбол Београда. Легенда каже да је на бојном пољу давне 1456 год. након сукоба турске и хришћанске војске за превласт над Београдом, нађен један мали врабац са три стреле у грудима. Ова мала птица је дала свој живот и тако спасла три јунака, од тада се врабац сматра заштитником и симболом Београда. Живели нама наши врапци!

ФОТО албум са јатом пристиглих врабаца на ФБ страни Центра за културу Гроцка

 

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места, на које је доводио свој