Свечаност отварања дечје изложбе ,,Сцена, маска, костим, лутка” у Новом Саду

22. јун 2021.

 

У суботу, 19. јуна у СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ у Новом Саду свечано је отворена дечја изложба ,,Сцена, маска, костим, лутка” и додељене су похвале и награде. Догађају су присуствовале ликовни педагози Центра за културу Гроцка, сликарке Марион Дедић и Мика Ловре, са полазницима из Гроцке и Врчина. 

Повода за славље и понос има, што показује и 2. награда за маску у категорији Ликовних радионица, коју је освојио Игњат Дедић (ученик 5. разреда ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој), полазник Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Гроцкој (ментор: Марион Дедић).

Освојена награда, као и радови настали на радионицама установе, заступљени у оквиру изложбе, показују значај појединачног и тимског рада, као и посвећеност деце и ликовних педагога Центра за културу Гроцка креативном раду.

Центар за културу Гроцка редовно конкурише са дечијим радовима насталим на креативним радионицама на расписане конкурсе и позиве. Награде и похвале, као и изложени радови, показатељ су вредновања од стране стручних лица и тимова, што додатно указује на чињеницу да рад са децом и младима има вишеструку вредност и значај.

У оквиру групне републичке изложбе у Новом Саду, одабрани су за представљање следећи дечји радови настали на Ликовним радфионицама Центра за културу Гроцка:

- са Ликовне радионице у Гроцкој (ментор: Марион Дедић), ученици ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој: Игњат Дедић, 5. разред, Искра Јовановић, 1. разред (два рада), Софија Гавриловић, 1. разред, Василије Јоксимовић, 6. разред, Сара Марковић, 1. разред, Богдан Гегић, 1. разред, Невена Ђокић, 5. разред (два рада), Николина Паунић, 3. разред, Нина Коматина, 3. разред,

 - са Ликовне радионице у Врчину (ментор: Мика Ловре), одабран је групни рад ученика ОШ „Свети Сава“ - школа Доња мала, посвећен краљици Симониди: Бојана Грмуша, 7 година, Јована Радосављевић, 10 година, Лена Видановић, 7 година, Невена Радосављевић, 7 година, Нађа Чарапић, 10 година, Маја Петровић, 9 година, Невена Дојчиновић, 7 година, Мина Маринковић, 10 година, Теодора Јањушевић, 9 година, Сара Кнежевић, 11 година, Наталија Араповић, 7 година, Немања Трајковић, 7 година, Вук Чомић, 8 година, Нина Тиодоровић, 8 година, Софија Бакаловић 10 година.

 

Повезани садржај

24септембар2021
Вечерње новости и портал ДАН У БЕОГРАДУ најављују занимљиву туру Гроцком са изврсним водичима

Вечерње новости и портал ДАН У БЕОГРАДУ најављују занимљиву туру Гроцком са изврсним водичима

24 септембар 2021

У оквиру манифестације Дани европске баштине 25. септембра 2021. биће организована шетња по Гроцкој „Од српског варошког дома до југословенског гламура“.

24септембар2021
Руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" у Гроцкој

Руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" у Гроцкој

24 септембар 2021

Занимљива руска етно-радионица „ДРУГИЕ БЕРЕГА" уприличена је у Гроцкој у оквиру „Музичке баште“, а едукативни мултикултурални догађај је припређен за групу ђака.

23септембар2021
Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике“ за „Дане европске баштине“ у променади ОД СРПСКОГ ВАРОШКОГ ДОМА ДО ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ГЛАМУРА

Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике“ за „Дане европске баштине“ у променади ОД СРПСКОГ ВАРОШКОГ ДОМА ДО ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ГЛАМУРА

23 септембар 2021

Променада знаменитим местима и културним добрима Гроцке са Зорицом Атић и Смиљаном Попов (Ресторан „Виногради“, Ранчићева кућа, Легат др Александра Костића, Грочанска