У слици и речи: март месец Ликовне радионице у Гроцкој

02. април 2019.

 


Ликовна радионица Центра за културу Гроцка је простор где се деца креативно изражавају, где овладавају ликовним техникама, али и многим појмовима из ликовне уметности и опште културе.

Теме у марту месецу Ликовне радионице у Гроцкој биле су беле покладе (народни обичаји), амате, пролећна мртва природа, слободне теме, наше окружење, природа.

Материјали које су деца користила биле су водене боје, темпера, бојице, графитне оловке, воштане боје.

У марту месецу, прва недеља ликовне радионице тематски је била посвећена народном обичају маскирања током ,,беле недеље” уочи почетка Великог поста. Полазници су цртали и сликали маске у слободној интерпретацији.

Друга недеља била је посвећена културној баштини нашег краја. Деца су цртала Цркву Св. Тројице у Гроцкој, Касноримску гробницу у Брестовику, Манастир Рајиновац, Ранчићеву кућу...

Треће недеље, упознавали су се са мексичком наивном уметноћу изведеном на амате папиру.

Завршну, четврту недељу је обележила пролећна мртва природа коју су полазници и цртали и сликали.У слици и речи: март месец Ликовне радионице у Гроцкој

Сада смо у априлу, са новим темама, изазовима и задацима.


Термини рада радионице: среда и петак 14:00 - 15:30 часова

Место: ОШ ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој, кабинет за техничко образовање

За пријављивање и додатне информације:

Марион Дедић, 063 346 949

Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.