Завршен je јесењи циклус Ликовне радионице ЦКГ у Врчину

30. децембар 2022.

 

Јесењи циклус ликовне радионице „Ликовно путовање“ Центра за културу Гроцка у издвојеном одељењу ОШ „Свети Сава“, Доња Мала у Врчину завршен је у четвртак 29. децембра.

Током децембра месеца глина је била материјал који је полазницима послужио за материјализацију најчуднијих, најсмешнијих бића на свету, АЛА. Ово митско биће прождрљиве и незасите природе, кроз митологију Јужних Словена приказивана је на различите начине, негде као крилата змија, негде као вртлог црног ветра који купи све пред собом. Наше але су питоме, склоне претеривању али без злих мисли и намера, оне су ведрих боја и незграпних форми. Глинени портрети, аутомобили... све што маштовита глава смисли глина и вредне руке створе. Ликовно путовање смо завршили  сликајући чаробли свет Матријошки, њихове складне форме и диван колорит разбуктали су дечју машту. До следеће ликовне авантуре... ЗДРАВО ЖИВО! Срећни празници!

Радионицу у Врчину похађала су деца узраста од 6 до 11 година. Ликовни педагог Центра за културу Гроцка који руководи радом Ликовне радионице у Врчину је сликарка Мика Ловре Миловић.

 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај