Завршено је Ликовно путовање у Калуђерици у 2019. години

19. децембар 2019.

 

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка која се одвија у Калуђерици своје децембарске часове посветила је раду са глином, радовању зимским чаролијама и упознавању са кинеском уметношћу.

Задатак „Анђели“ састојао се од израде скица, извођења идејног решења у глини и на крају - осликавања. Зграфито техника је потом била идеална за тему „Винчанска култура“, а винчанске фигурине и симболи компоновани су на површину црног папира.

Како су Новогодишњи празници све ближе, њима у сусрет радило се и на тему инспирисану Деда Мразом, Снешком Белићем и другим зимски радостима.

Уследио је и задатак посвећен родном месту Калуђерици, са темом „Волим Калуђерицу“, а цртале су се куће, деца, аутомобили, школа, браћа, сестре, љубимци... све оно што чини важан свет детета.

Машта је цело друштво потом „одвела“ пут Кине, где су се упознавали са величанственом историјом кинеског народа. Полазници радионице су сазнали понешто о знаменитим људима који су обележили културно наслеђе ове многољудне земље - о личностима Конфучија, Буде, Брус Лија, Мао Це Тунга, а разговарало се и о кинеској медицини. Гошћа радионица била је Нена Васић, која се посветила проучавању медицине са Далеког истока. Гошћа је децу подучила правилном држању тела и значају хигијене тела и физичке активности, која у кинеској традицији заузима високо место. Деца су с великим задовољством цртала панде, једну од омиљених животиња становника ове земље, а учили су и како се панда пише кинеским писмом (карактерима). Оне данас живе једино у Кини и налазе под специјалним третманом заштите јер су угрожена врста.

Ликовно путовање у Калуђерици у марту месецу, након распуста и зимске паузе, наставља да истражује непозната места и осваја нова сазнања, путујући маштом кроз простор и време.

Радионицу Центра за културу Гроцка која се одвија у Калуђерици води Мика Ловре, дипл. сликарка. Место: ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици, кабинет за ликовну културу;

За пријављивање и додатне информације: Мика Ловре, 064 283 05 01
 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.