Основци из Бегаљице у посети Центру за културу Гроцка

27. април 2017.

 

У среду, 26. априла Ранчићеву кућу посетили су ученици четири одељења првог и трећег разреда ОШ ,,Иво Лола Рибар'' из Бегаљице. Најпре су пристигли ученици трећег разреда а потом и ђаци прваци, предвођени својим наставницима Добрицом Стојановићем, Драгишом Максимовићем, Драганом Јовановић и Јасном Арсић.  

У галеријском простору Центра за културу деца су заједно са директорком Зорицом Атић погледала изложбу седамнаест аутора млађе генерације под називом ,,Формулације на папиру''. Изложба се састоји од 19 радова, уз разноврстан ауторски израз и различитост ликовних приступа сваког уметника.  

Разговарали смо о томе шта им се највише допада, и шта им се највише не допада, истраживали шта је заједничко свим радовима, затим шта би који рад могао да представља, и научили разлику између самосталне и групне изложбе. Након разгледања изложбе ђаци су се посветили цртању, инспирисани изложбом. [nggallery id=682]

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.