Основци у посети изложби радова Археолошке радионице о Келтима

26. новембар 2021.

 

Ранчићеву кућу и изложбу „Келти на тлу Гроцке“ су у среду, 24. новембра посетили ученици свих одељења шестог разреда ОШ ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој са својом наставницима.
Били су то историчарка Љиљана Милосављевић у оквиру предмета „Свакодневни живот у прошлости“ (VI-1), чији су ђаци у окиру археолошке радионице радили на изложби, и наставници Јелена Тошић и Миленко Пелевић у оквиру наставе „Чувари природе“ (VI-2, VI-3, VI-4).
 
Шестаци су још једном погледали изложбену поставку са XXIII Ликовне колоније ГО Гроцка, а потом и изложене панеле, радове полазника Археолошке радионице „Келти на тлу Гроцке“ која се током октобра и новембра месеца одвијала за ђаке петог разреда у одабиру наставнице историје у просторијама ОШ „Илија Гарашанин“ Гроцка и Ранчићевој кући.
 
Поставка приказује њихово виђење келтске културе и обичаја о којима су се упознали на радионици у раду са „правим“ археолозима, кустосима Драганом Стојић и др Милошем Спасићем из Музеја града Београда.
Посетиоци су погледали актуелне изложбе, прошетали двориштем Ранчићеве куће и обећали да ће још чешће долазити у Центар за културу Гроцка.
 
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.