Излетници из Бечеја у Ранчићевој кући

16. септембар 2023.

 

У зелену и воћну Гроцку на излет! Гроцку је посетила у суботу, 16. септембра велика група излетника из Бечеја. Посебно их је интересовала Ранчићева кућа, отуда су унапред заказали своју посету са вођењем. Кустос Зорица Атић, историчарка уметности је бројну групу заинтересованих посетилаца дочекала у Ранчићевој кући, где их је на примеру ове лепотице народног неимарства „увела“ у занимљиву причу о Гроцкој, културној баштини и знаменитостима грочанског краја.

Гости су пажљиво слушали вођење, уз бројна питања која су се односила на породицу Ранчић и културни центар... Након кустоског излагања обишли су и актуелну поставку у галерији Ранчићеве куће „Београд на точковима- прашина и гламур“, која траје до краја септембра месеца.
Потом су се упутили и у обилазак Грочанске чаршије, где су уживали у амбијенту старе вароши крај Дунава, која судећи по њиховим речима и одушевљењу, још како има шта да понуди туристима.
Пријатан септембарски дан, омогућио је да се излет настави по плану, обиласком Археолошког налазишта „Бело Брдо“ и Огледног добра Радмиловац у Винчи, Пољопривредног факултета Универзитета у Београду.
 
 
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.

16септембар2023
ПРОГРАМ „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“ за 2023. годину са темом „Живо наслеђе“

ПРОГРАМ „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“ за 2023. годину са темом „Живо наслеђе“

16 септембар 2023

ГО Гроцка и Центар за културу Гроцка се у овогодишњу културно-туристичку манифестацију „Дани европске баштине” са темом „Живо наслеђе“ укључују разноврсним програмима.