Центар за културу Гроцка на Међународној конференцији у Мостару

03. фебруар 2019.

 

 

- Међународна конференција у оквиру ЕУ пројекта „Женска комуникација за солидарност“ чији је носилац Центар за културу Гроцка, у периоду од 3. до 6. фебруара 2019. године у Мостару, БиХ,окупља више од 40 представница и учесница из Француске, Италије, Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине.

Конференција се састоји од 5 панел дискусија и пратећих програма које обрађују теме из области права жена, солидарности, односа уметности и активизма, као и перспективе друштвеног активизма. Ове теме биће разматране у контексту односа руралних и урбаних средина. Конференцију прати међународна изложба фотографија земаља-учесница са темом „Европска унија у очима младих жена".

Центар за културу Гроцка, установа културе градске општине Гроцка, једна је од ретких јавних установа културе у Србији којој је као носиоцу и координатору одобрен пројекат у оквиру програма Европске Уније. Међународни пројекат који се бави изградњом капацитета младих жена, одобрен је Центру за културу Гроцка у оквиру програма Еразмус+, КА2- Омладински прозор за Западни Балкан.

Установа пројекат реализује у сарадњи са партнерским организацијама из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Италије и Француске. Mеђународна конференција у Мостару је завршна активност партнерских организација на ЕУ пројекту, на којој Центар за културу Гроцка и локалну средину представљају учеснице пројекта - програмске сараднице установе, наставни кадар из основне и Средње школе у Гроцкој, као и полазнице Центра за Женске студије из Београда.

 

 

Повезани садржај