Диван-трибина у варошком дому са "Београдом за почетнике".

01. октобар 2020.

 

Нова епизода у низу трибина „Београда за почетнике” одржана је у среду 30. септембра у Центру за културу Гроцка са темом „Десет најмистериознијих прича из београдске древне прошлости”, у оквиру манифестације „Дани европске баштине”, одржана је у Ранчићевој кући.

Гост Смиљане Попов, ауторке серијала „Београд за почетнике”, урбани истраживач и археолог Раде Милић из Центра за урбани развој, јавности већ годинама открива мало познате градске просторе. За ову диван-трибину приредио је посебне археолошке посластице...

Између осталог, чули смо да најдрагоценији антички археолошки артефакти са подручја Београда – који красе витрине Народног музеја и Музеја града – потичу управо из „грочанског атара”.

Уз дигиталну платформу студија „Около”, која допире до публике у региону, разговор је привукао велику онлајн пажњу, а заинтересована е-публика имала је прилику да види како изгледа унутрашњост и мобилијар заштићеног варошког дома Србије.

Програм се реализује под покровитељством Министарства културе и подршком Секретаријата за привреду и ГО Гроцка.

 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

Снимак дигиталне диван-трибине можете погледати на ФБ страни Центра за културу Гроцка ОВДЕ  

 

Повезани садржај

04мај2021
Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

04 мај 2021

Читамо у дневном листу ПОЛИТИКА, у рубрици "Београдска хроника", о празничној епизоди популарног онлајн-дивана „Београд за почетнике" у Гроцкој.