Културолошко-књижевна трибина „Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“

05. март 2019.

 

 

Маја Роган и „Туристички рингишпил“
интерактивна културолошко-књижевна трибина
Центар за културу Гроцка у сарадњи са Средњом школом „Гроцка“

Средња школа Гроцка, 20.март у 17.20ч

Интерактивна културолошко-књижевна трибина са лиценцираним туристичким водичем Мајом Роган, ауторком издања „Туристички рингишпил“, биће одржана у среду 20. марта у 17.20 часова у просторијама Средње школе Гроцка. Трибину организује Центар за културу Гроцка у сарадњи са Средњом школом.

- Маја Роган (1971) је туристички водич Туристичке организације Србије на енглеском и италијанском језику, члан Удружења лиценцираних туристичких водича Србије. Ауторка је издања „Туристички вешерај“ и „Туристички тартуфи“, у којима на духовит начин описује мултикултуралне сусрете, ситуације, згоде и незгоде на туристичким турама са гостима из целог света. Њене приче излазе у „Туристичком магазину“, на основу њих је у 2018. години реализована позоришна представа, а крајем године је изашао и њихов превод на енглески језик под називом “Tourist carousel” (Туристички рингишпил).

Трибина је намењена за све оне који путовања виде као начин да прошире своје видике, сазнају културолошке разлике, оне који прихватају и уживају у разноликости погледа на свет, веровања и размишљања различитих нација.

Искусни туристички водич ће присутнима дати смернице за стицање вредних путничких искустава и указати на истинске приоритете при путовању. Сазнаћемо тајне правих Путника, и подстаћи у себи жељу за новим искуствима, световима и, барем на кратко, променом места боравка.

Своја искуства са посетиоцима из целог света Маја Роган жели да подели са вама. Радозналост и жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда, добра су полазна основа.

https://tumagazin.rs/2019/01/18/maja-rogan/

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.