Гости из Норвешке: РАДОСТ ЕВРОПЕ у Ранчићевој кући

04. октобар 2019.

 

 

У оквиру међународне дечје манифестације „Радост Европе“, у среду 3. октобра Ранчићеву кућу посетили су представници ОШ “Свети Сава“ из Врчина са својим гостима - ђацима и наставницима из Норвешке.
У оквиру излетничког дана и обиласка општине Гроцка, који је укључио, поред Ранчићеве куће, и обилазак археолошког налазишта у Винчи, посетиоцима из далеке европске земље је у сарадњи са основном школом уприличен и пријем у ГО Гроцка, где им је организована презентација о општини чији су гости и пригодни поклон-сувенири.
Игра, песма, другарство, разумевање другог и другачијег, мултикултуралност, дечије стваралаштво, синоними су за “Радост Европе”, сусрет деце Европе у Београду који сваке године окупља узраст од 7 – 14 година. Почетком октобра, београдски малишани у својим породицама угосте више стотина вршњака из целе Европе, који са собом доносе звук, покрет, слику, обичаје своје земље, а које током четири дана трајања програма прикажу домаћинима. И тако већ деценијама.

Да се подсетимо: давне 1968. године, Редакција “Сусрети четвртком” тадашњег Дома пионира, а данас Дечјег културног центра Београд, покренула је иницијативу да се организује међународна дечја манифестација под називом “Радост Европе”.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.