Најаве и вести: Самосталне изложбе „Дизајн за свет стварности“ Николине Ћалић

27. новембар 2020.

 

Портал за културу SEEcult најављује самосталну изложбу предмета примењене уметности и индустријског дизајна под називом „Дизајн за свет стварности“ ауторке Николине Ћалић. Поставка је доступна за публику у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, од 27. новембра до 15. децембра 2020. године.

*Догађај ће бити представљен без свечаности отварања, у складу са здравственим препорукама и актуелним мерама заштите. Посетиоци се током трајања изложбе придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.

 

 

Електронско издање дневног листа ПОЛИТИКА преноси вест о изложби „Дизајн за свет стварности младе београдске примењене уметнице Николине Ћалић која је представљена је у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Поставка се састоји од више десетина реализованих пројеката и дизајнираних употребних предмета намењених „за стварни свет”, малог и средњег формата, и чине спој свакодневног предмета и скулпторалног обликовања, сагледан кроз призму једноставног и елегантног, минималног и практичног. У амбијенталним витринама Ранчићеве куће изложени су амбалажни предмети као што су кутије за млеко, сокове, чај, вино... али и занимљиви, иновирани употребни предмети за 21. век попут пројекта стоне лампе, мачјег ока, метле која усисава...

Међу најинтригантнијим изложеним делима примењене уметности и дизајна је свакако рад „Circulara – подлога за узгој корала која представља 3Д штампану структуру за узгој и обнову корала и коралних гребена.

Вест на сајту ПОЛИТИКЕ може се погледати ОВДЕ.

Репортажа се може прочитати и на SEEcult порталу за културу.

Такође и на сајту Lookerweekly магазина.

 

Повезани садржај

19јануар2021
Успомену на личност и дело заборављеног лекара, гинеколога-акушера др Јована Јовановића, чува - трешња „докторка“

Успомену на личност и дело заборављеног лекара, гинеколога-акушера др Јована Јовановића, чува - трешња „докторка“

19 јануар 2021

Прилог у емисији „Од злата јабука“ РТС1, препун чаробних сунчаних призора реке, трешњи и зеленила, снимљен је у пролеће 2020. године, у Гроцкој крај Дунава.

19јануар2021
Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

19 јануар 2021

Традиционална годишња смотра дечјих радова под називом „Ликовно путовање“, насталих на Ликовној радионици установе, биће доступна од 22. јануара – 10. фебруара 2021. год.