Новогодишњa изложбa „Варошки салон“ у Ранчићевој кући

22. децембар 2018.

 

- Позивамо Вас да у среду, 26. децембра 2018. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, присуствујетe отварању новогодишње продајне изложбе ликовне и примењене уметности под називом „Варошки салон“. Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

 

Поставка обухвата радове ликовних и примењених уметника, као и одабраних неакадемских стваралаца и занатлија, а осмишљена је у празничном духу радости и даривања у галерији старог варошког дома Гроцке. Изложба као вид подршке уметницима и стваралаштву, пружа могућност посетиоцима и публици да себе и своје драге особе почасте уникатним предметом или детаљем, радом сликара, вајара, уметничког занатлије. „Варошки салон“ ове године излаже радове у техникама акварел, графика, дигитална графика, пастел, уље на платну, фотографија, затим накит од сребра и бакра ручне израде, тематски израђене дрвене играчке, уникатне одевне детаље...

 

*Ранчићева кућа у Гроцкој, споменик културе од великог значаја за Републику, данас је и галеријски простор Центра за културу Гроцка, установе културе градске општине Гроцка. Изграђена је крајем 18. века као породични варошки дом, чија се топлина народног неимарства по мери човека рефлектује и у 21. век.

 

Изложба траје до 15. јануара 2018. године. Добро дошли!

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.