ТУРИСТИЧКА организација Београда промовише културно-туристичке садржаје општине Гроцка

23. јун 2020.

 

Посетите Гроцку на Дунаву, територију на којој је прве више миленијума никла прва европска цивилизација - чувена винчанска култура. Ова београдска општина удаљена од центра Београда свега 25 км с разлогом у савремено доба носи назив „Мала Калифорнија“. Гроцка је омиљена дестинација надомак Београда за љубитеље реке и природе. Гроцка је општина са најстаријим споменицима културе и ансамблом веома значајних споменика и локалитета. На обали Дунава налазе се домаћи ресторани и сплавови где се уз повољне цене и квалитетну услугу може гастрономски употпунити посета лепој варошици, а на Агином брду у Гроцкој посетиоце ће угостити легендарни ресторан „Виногради“.

Маршрута: Археолошко налазиште у Винчи, Ранчићева кућа у Гроцкој, амбијентална целина „Грочанска чаршија“, Легат др Александра Костића – ГО Гроцка, Касно римска гробница у Брестовику, манастир Рајиновац у Бегаљици, видиковац ресторана „Виногради“ на Агином брду у Гроцкој, Коњички клуб „Урбан Цоwбоy“ у Гроцкој, Огледно добро „Радмиловац“ у Винчи, Органска винарија „Плавинци“.

Вест је доступна на сајту туристичке огранизације Београда.

 

Повезани садржај

24септембар2020
Свечаност отварања изложбе „Народно градитељство – споменик културе данас“ за Дане европске баштине 2020.

Свечаност отварања изложбе „Народно градитељство – споменик културе данас“ за Дане европске баштине 2020.

24 септембар 2020

Гостујућа изложба „Народно градитељство – споменик културе данас“ Завода за заштиту споменика културе града Београда у Ранчићевој кући и "Дани европске баштине"