Винчанска култура представљена у "Галерији 73"

30. новембар 2019.

 


Трибински програм у популарној "Галерији 73" је у сарадњи са новинарком Смиљаном Попов, ауторком серијала "Београд за почетнике", обогаћен једном изузетном и рекордно посећеном трибином за коју се тражила столица више. Гост "Београда за почетнике" и водич кроз тајне винчанске културе у петак 29. новембра у галерији на Бановом брду био је, ко други до археолог Драган Јанковић, кустос Музеја града Београда на Археолошком налазишту у Винчи. 

Догађају је присуствовала и директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, а трибину у овом саставу ускоро очекујемо и на територији општине Гроцка, на којој се и налази налазиште светског гласа - колевка европске цивилизације, археолошки локалитет "Бело брдо".

Легендарни кустос-едукатор "запалио" је публику како само он то уме, а тандем са познатом новинарком која на себи својствен начин приближава вредне историјске чињенице садашњици, оставио је снажан утисак на присутну публику.

Трибина је зачињена и обиљем документарних фотографија које су сведочанство не само тока ископавања, већ и документ једног времена.


Галерија фотографија са догађаја може се погледати на ФБ страни Центра за културу Гроцка ОВДЕ

 

Повезани садржај