„Београд за почетнике” и „Србија за почетнике” Смиљане Попов

03. новембар 2023.

 

ПАЗИ, СНИМА СЕ: Београд за почетнике и Србија за почетнике Смиљане Попов у Гроцкој крај Дунава. 
Као и увек када је у питању снимање и дружење са чувеном новинарком и ауторком Смиљаном Попов, било је узбудљиво, несвакидашње, динамично - аутентичан путописни и документарни доживљај Гроцке, коју су многи путници и народи волели вековима уназад. 
 
Причу која преплиће народно градитељство лепе вароши, поетику и естетику живљења, легендарне занатлије некада и сад, али и античкемаузолеје и тајне, испричали су са Смиљаном Попов, ауторком популарног серијала „Београд за почетнике” и емисије „Србија за почетнике”, драги гости и домаћини, Раде Милић, археолог, Тома Брица и Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка.
О народном неимарству Срба и Римљана, топлини варошког дома, животу чаршије, естетици и поетици градитељства кроз векове на подручју Србије, у Гроцкој, гледећемо у новој емисији „Србија за почетнике” на првој еколошкој телевизији у Србији EKOVIZIJA ТV.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.
 
 

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући