Обнова објекта Дома културе у Гроцкој, други састанак комисије

24. јануар 2017.

 

Комисија за обнову давно запуштеног простора биоскопа – некадашњег Дома културе у Гроцкој, одржала је свој други радни састанак у уторак, 24. јануара са почетком у 12 часова.

На основу увида у архиве и постојећу документацију, други састанак комисије обухватио је сагледавање свих могућности и одабир најпречег решења ка што бржем оспособљавању Дома културе – некадашње вишенаменске сале у склопу ООУР Центар за културу и уметност “22. децембар”, који је пословао у оквиру Народног универзитета Гроцке.

Објекат Дома културе овим улази у фазу која подразумева израду пројектне документације и свих потребних аката.
Обнова објекта се спроводи у циљу реализације разноврсних програма и садржаја културе (концерти, музички догађаји, позоришне и друге представе, фолклорни наступи, јавне трибине…), као простора који може да одговори општој намени и јавном интересу свих грађана.

Став руководства општине на челу са председником Драгољубом Симоновићем и уједно задатак комисије је да се у најкраћем року, и по хитном поступку спроведе у дело обнова некадашњег Дома културе у Гроцкој. Овај пространи вишенаменски простор на корак од центра вароши на на око 400м2 поново би располагао са опремљеном вишенаменском салом са позорницом и близу 300 седишта.

Састанку комисије је присуствовала заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић. Председник и чланови комисије изабрани су као представници надлежних општинских одељења, установа и служби.
Комисија ради у следећем саставу:
Тања Бајат, председница комисије,
Биљана Губеринић, члан комиисије,
Горан Станојевић, члан комисије,
Ружа Мркић, члан комисије,
Јованка Љуштина, члан комисије,
Зорица Атић, члан комисије,
Тијана Бјеловук, члан комисије,
Драган Петровић, члан комисије,
Мирјана Николић, члан комисије,
Маринко Бабић, члан комисије,
Јасмина Лековић, члан комисије
Стефан Милојевић, члан комисије,
Гордана Мирковић, члан комисије.

 

Повезани садржај