Отворена је изложба Марион Дедић у галерији Горњег Милановца

15. март 2017.

 

 

У уторак, 14. марта у 18 часова у Ликовном салону Културног центра Горњи Милановац отворена је самостална изложба грочанске уметнице Марион Дедић. Поставка цртежа која је у току претходне године обишла културне центре и галерије Пирота, Земуна, Раковице, Новог Сада итд., наставила је свој пут у сусрет новој публици.
Наставила, у смислу да је на свим конкурсима у различитим галеријама и градовима препозната као квалитетан уметнички израз и уврштена у излагачку селекцију.

Будући да је сликарка Марион Дедић програмска сарадница Центра за културу Гроцка, која успешно води дечју Ликовну радионицу и сарађује у оквиру других ликовних програма установе, изложбу у Горњем Милановцу отворила историчарка уметности Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, која је уједно и аутор текста за каталог ове изложбе.

Била је ово и права прилика да се представи Гроцка и упозна још један град у Србији из угла културног живота и дешавања, а посебно је драгоцено познанство са колегом Радошем Гачићем, историчарем уметности и уредником ликовних програма Културног центра у Горњем Милановцу.

Марион Дедић је овом приликом добила позив да учествује на Међународном бијеналу уметности минијатуре које се одржава у Милановцу, а са директорком Центра за културу „начети“ су планови за даљу уметничку сарадњу ове две установе културе и два места. По свему судећи, прилике за сарадњу ће још како бити.

 

Повезани садржај