Отворена је изложба Марион Дедић у галерији Горњег Милановца

15. март 2017.

 

 

У уторак, 14. марта у 18 часова у Ликовном салону Културног центра Горњи Милановац отворена је самостална изложба грочанске уметнице Марион Дедић. Поставка цртежа која је у току претходне године обишла културне центре и галерије Пирота, Земуна, Раковице, Новог Сада итд., наставила је свој пут у сусрет новој публици.
Наставила, у смислу да је на свим конкурсима у различитим галеријама и градовима препозната као квалитетан уметнички израз и уврштена у излагачку селекцију.

Будући да је сликарка Марион Дедић програмска сарадница Центра за културу Гроцка, која успешно води дечју Ликовну радионицу и сарађује у оквиру других ликовних програма установе, изложбу у Горњем Милановцу отворила историчарка уметности Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, која је уједно и аутор текста за каталог ове изложбе.

Била је ово и права прилика да се представи Гроцка и упозна још један град у Србији из угла културног живота и дешавања, а посебно је драгоцено познанство са колегом Радошем Гачићем, историчарем уметности и уредником ликовних програма Културног центра у Горњем Милановцу.

Марион Дедић је овом приликом добила позив да учествује на Међународном бијеналу уметности минијатуре које се одржава у Милановцу, а са директорком Центра за културу „начети“ су планови за даљу уметничку сарадњу ове две установе културе и два места. По свему судећи, прилике за сарадњу ће још како бити.

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући